sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

Kultaiset hämähäkit

Rex Stout
Kultaiset hämähäkit

Book Studio 1990 – Jännityksen mestarit 40
The Golden Spiders 1953

“Nero Wolfe on tunnettu paitsi loistavana salapoliisina myös sangen rahantuntevana miehenä. Siihen on tietysti syynsä: orkideat, Frizin kulinaristinen keittiö ja Archien palkka nielevät yhteensä melkoisen summan rahaa kuukausittain, niinpä palkkioiden on oltava sen mukaisia. Miksi Wolfe sitten poikkeaa kaikista tavoistaan ja ottaa jutun hoitaakseen muutaman kolikon etumaksusta? Ja miksi kaksi ensimmäistä toimeksiantajaa murhataan? Sillä aikaa kun Archie yrittää selvittä asioita hautausuraloitsijaksi naamioituneena Wolfe tutkiskelee mielessään hajanaisia johtolankoja: vihreää Cadillacia, salaperäistä naista ja korvarenkaita – hämähäkin muotoisia kultaisia korvarenkaita.”

Erään ruokaan liittyvän välikohtauksen vuoksi Wolfe ja Archie kyräilevät toisiaan. Wolfen kiusaksi Archie laskee sisään ovikelloa soittaneen pojan. Tämä kertoo nähneensä kadulla auton, jossa mies uhkasi naista pistoolilla. Nainen oli yrittänyt viestittää pojalle: ”Apua. Hae poliisi.”

Tästä alkaa tarina, joka sisältää jännittävän kohtauksen hämäräperäisessä autotallissa. Sinänsä näppärä juttu on jotenkin huolimattomasti kerrottu. Henkilökuvaus ontuu myös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti