sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

Toinen tunnustus

Rex Stout
Toinen tunnustus

WSOY 1994 – Sapo 375
The Second Confession 1949

"James U. Sperling on äveriäs teollisuuspohatta, joka epäilee nuoremman tyttärensä miesystävää kommunistiksi. Tämähän ei tietysti käy päinsä, ja niin Nero Wolfe apureineen palkataan selvittämään vävyehdokkaan taustoja. Tutkimukset ovat vasta aluillaan, kun Wolfen rakas orkideatarha joutuu hävityksen kohteeksi - ja pian tapahtuu myös murha. Olisiko kaiken takana Wolfen verivihollinen, salaperäinen rikoslordi X?"

Archie Goodwin on vierailulla rikkaan Sperlingin perheen maaseutuasunnossa. Hänen on määrä tehdä tuttavuutta talon nuoremman tyttären kanssa. Kuitenkin vanhempi tytär Madeline osoittautuu innokkaammaksi. Archien on myös tarkoitus huumata nuoremman tyttären sulhanen Rony ja tutkia tämän taskut, mutta onnistuu vain nukuttamaan itsensä. Hän järjestää toisen tilaisuuden ja löytää etsimänsä. Salaperäinen rikollispomo ei pidä Wolfen tutkimuksista ja antaa tälle varoituksen tuhoamalla tämän orkideat.

Vastoin vankkumatonta sääntöään olla poistumatta toimistostaan työasioissa, Wolfe lähtee nyt Sperlingin asunnolle, josta Archie vastikään palasi. Siellä Rony ajetaan kuoliaaksi pihatiellä ja Archie lavastetaan syylliseksi. Myöhemmin Sperlingin sihteeri väittää ajaneensa vahingossa miekkosen yli, mutta tunnustus ei ole vakuuttava. Poliisi on kuitenkin tyytyväinen ja lopettaa tutkimukset. Wolfe ei ole tyytyväinen ja kaivaa lopulta totuuden esiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti