sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

Parhaissakin perheissä

Rex Stout
Parhaissakin perheissä

WSOY 1959 – Sapo 40
Even in the best families 1950

"Salapoliisi Nero Wolfe joutuu niin pahaan pinteeseen, että hänen on hylättävä rakkaat orkideansa ja koko kotinsa, josta häntä ei mikään maallinen voima yleensä saa liikkeelle. Salaperäinen Arnie Zeck on mahtava vastustaja, joka panee vauhtia myös Wolfen luottavaan apulaiseen, sukkelasanaiseen Archie Goodwiniin."

Rikas perijätär palkkaa Nero Wolfen ottamaan selvää mistä hänen aviomiehensä saa rahaa. Wolfen tuntema rikollinen, Arnold Zeck, kehottaa Wolfea pitämään näppinsä erossa jutusta. Perijätär murhataan ja Wolfe katoaa salaperäisesti ja hänen kumppaninsa Archie Goodwin pidätetään.

Tämä on tavanomaista parempi Nero Wolfe -tarina. Kirjassa paljastetaan hieman Archie Goodwinin yksityiselämää. Hänellä on varakas naisystävä, Lily Rowan, joka käyttää hajuvettä nimeltä Persian Houri. Archie värvää hänet apulaisekseen dollarin tuntipalkalla. Tämä onkin uudenlainen kokemus naiselle, jonka ei ole ikinä tarvinnut ansaita senttiäkään. Lilyyn Archie tutustui kirjassa Caesar on kuollut (Sapo 26). Pariskunta matkaa lopuksi lomalle Norjaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti